Monday 25 September 2023

The Case of Charles Dexter Ward -H. P. Lovecraft by Amorphous Materia

 






Sunday 24 September 2023

Beyond the wall of sleep - H. P. Lovecraft -Glaufx Garland / Amorphous Materia

 





Friday 8 September 2023

Τα πανάρχαια Αφανιόνια των ποταμών λάβας

 

Τα πανάρχαια Αφανιόνια των ποταμών λάβας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η

(Απόσπασμα από το βιβλίο ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΙΑ Σ. Β. Κουκουλομάτης 2023)

Αναζητώντας τρόπους για να σιωπήσω και να αλλάξω τα μυαλά σε όλους τούς δημαγωγούς απατεώνες, θυμήθηκα τα πανάρχαια Αφανιόνια. Αυτά έχουν δυνατότητα, αν σκορπιστούν σε όλο τον πλανήτη Γη, να αφανίζουν ό,τι έχει ταχθεί σε αυτά. Βεβαίως και είναι δύσκολο να μαζευτούν, αλλά και να τα δεί κάποιος, προφανώς, επειδή είναι Αφανιόνια. Συνήθως συμβιώνουν με τούς μύκητες Αύες, οι οποίοι αναπτύσσονται σε υψηλές θερμοκρασίες σε όχθες ποταμών λάβας, ή γύρω από ενδογαλαξιακούς αέλιους.
...
Γνωρίζοντας αυτά δεν είχα άλλο να κάνω από το να πάω σε αυτό το χωριό. Πήρα όλα τα απαραίτητα και ταξίδεψα.
Όταν έφτασα εκεί, παρά το γεγονός ότι ήταν φιλόξενοι και ανοικτοί, ήταν εύλογο να με αντιμετωπίζουν ολίγο επιφυλακτικοί, αλλά έχω την ικανότητα να φέρνω κοντά μου τούς ανθρώπους και να αισθάνονται πως θα τούς φερθώ με τιμιότητα και καλοσύνη και δεν θα τούς εκμεταλλευτώ, χωρίς να κάνω δωράκια που συνήθως υποθάλπουν δόλο και οι περισσότεροι το γνωρίζουν αυτό. Έτσι ενώ στην αρχή έκρυβαν τις συνήθειές τους, μετά από ολίγες ημέρες άρχισαν να με συνηθίζουν, βλέποντάς ‘με να κάθομαι μαζί τους στο καφενείο και να γράφω ή να κάνω περιπάτους στο χωριό κοντά στούς χώρους εργασίας και στα χωράφια. Όπου έβλεπα κάτι να τούς δυσκολεύει αν είχα κάποια λύση τούς συμβούλευα ή τούς έδειχνα πως γίνεται κάτι αλλιώς για να μειωθεί ο κόπος και πολλές φορές ο χρόνος. Ομολογουμένως αυτοί ήξεραν πολλά περισσότερα αλλά όλο και κάτι παρατηρούσα και τούς έδινα λύσεις. Έτσι έγινα ενεργό μέλος και κάθε φορά που κάτι δεν ήξεραν, ή αν ήθελαν να βελτιώσουν κάτι, με ρωτούσαν αν έχω κάποια λύση. Έτσι ήλθε και η ώρα που με κάλεσαν να πάρω μέρος στις τελετές ανατολής, όταν εμφανίζονται οι Αύες.
...
Μετά κάναμε και ένα άλλο πείραμα διοχετεύοντας Αφανιόνια στις καλλιέργειες. Αυτό είχε καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι συνειδητοποιήσαμε πως δεν είναι απαραίτητο να διοχετεύουμε τα Αφανιόνια σε συγκεκριμένα σημεία. Αρκούσε το να τα αφήνουμε οπουδήποτε. Σε κάθε δρόμο, σε δάση και όπου αλλού. Το αποτελεσμα ήταν θεαματικό, διότι όταν άνθρωποι ερχόντουσαν σε επαφή με αυτά αφανιζόντουσαν από την μνήμη τους όλα τα λανθάνοντα και καθαριζόταν το μυαλό κάθε ενός. Αυτό ως αποτέλεσμα είχε τον επαναπροσδιορισμό των πράξεών τους και ανάπτυξη της συνείδησης. Έτσι κάθε ένας ζύγιζε πια τις πράξεις του πριν τις κάνει. Η διάνοια δεν επέτρεπε σε κανέναν να κάνει βλαβερές πράξεις.
Είμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι, βλέποντας τα κάθε είδους απάνθρωπα και βλαβερά λάθη να μειώνονται. Αυτό μας έδινε περισσότερο θάρρος για να συνεχίσουμε.