Monday 16 September 2024

Thursday 20 June 2024

The Wooden Houses Beyond The Waterfalls Of Sea by Glaufx Garland

 


Sunday 16 June 2024

Nocturnal Spirits Part 1 by Amorphous Materia

 


Friday 31 May 2024

Impending Danger - Instrumental Raw Mixes by Amorphous Materia

 





Saturday 18 May 2024

I Had A Dream, Which Was Not All A Dream | Darkness by Amorphous Materia | Glaufx Garland

 




Thursday 9 May 2024

ΑΜΟΡΦΗ ΥΛΗ / AMORPHOUS MATERIA ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ -DARK ART & ANISOTROPIC MATTER- ΣΤΕΦΑΝΟΣ Β. ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗΣ

 Σας προσκαλούμε στην έκθεση ζωγραφικής (ελαιογραφίες και μελάνια σε ξύλο).




ΑΜΟΡΦΗ ΥΛΗ / AMORPHOUS MATERIA 
ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
-DARK ART & ANISOTROPIC MATTER-
ΣΤΕΦΑΝΟΣ Β. ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗΣ
(Γλαύκωψ / Viridian Green / Glaufx Garland)
DARK ART | ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΤΕΧΝΗ
Το Dark Art ή Tenebrism, από το ιταλικό tenebroso ("σκοτεινό, ζοφερό, μυστηριώδες"), που περιστασιακά αποκαλείται και δραματικός φωτισμός, είναι ένα στυλ ζωγραφικής όπου υπάρχουν βίαιες αντιθέσεις φωτός και σκοταδιού και όπου το σκοτάδι γίνεται κυρίαρχο χαρακτηριστικό της εικόνας.
Ο πιο διάσημος ζωγράφος της σκοτεινής τέχνης ήταν ο
Φρανσίσκο Γκόγια, Ισπανός ζωγράφος από τα τέλη του 18ου και τις αρχές του 19ου αιώνα που είναι γνωστός για τις σκοτεινές, ανησυχητικές εικόνες του, ιδιαίτερα στη σειρά χαρακτικών του.
Γιατί οι καλλιτέχνες κάνουν σκοτεινή τέχνη;
Οι καλλιτέχνες βλέπουν ότι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να χτυπούν πιο σκοτεινά σημεία της ψυχής μας. Ξέρουμε ότι όλοι είναι ικανοί για αυτό. Όχι μόνο αυτό, αλλά ίσως η προσπάθεια να απεικονίσουν ή να «εκφράσουν» κάτι απαίσιο ή φρικτό βοηθά τους καλλιτέχνες να κατανοήσουν καλύτερα το σκοτάδι του ανθρώπινου μυαλού.
AMORPHOUS MATERIA / ΑΜΟΡΦΗ ΥΛΗ
Ο Υλομορφισμός είναι Αριστοτέλειος φιλοσοφικός όρος μεταφυσικής αντίληψης.
Συγκεκριμένα ο Αριστοτέλης με τον όρο αυτό υποστήριζε ότι κάθε φυσικό σώμα διέπεται από δύο βασικές εγγενείς αρχές, θεωρούμενες καταστάσεις. Την μία την χαρακτήριζε "δυνάμει κατάσταση" που αντιστοιχούσε στην άμορφη ύλη του σώματος και την άλλη "ενεργεία κατάσταση" που αντιστοιχούσε στο "είδος" που μορφοποιεί την ύλη και έτσι πραγματοποιείται η γένεση του όντος.
Aμορφα υλικά καλούνται τα στερεά υλικά που δεν έχουν συγκεκριμένη δόμηση των μορίων ή ατόμων από τα οποία αποτελούνται. Τα άμορφα υλικά, όπως για παράδειγμα ο λιγνίτης, δεν σχηματίζουν κρυστάλλους, με συνέπεια η εσωτερική τους δομή να μην ακολουθεί κανονική γεωμετρική διάταξη. Ένα από τα υλικά αυτού του τύπου είναι το γυαλί, που μπορεί να υποστεί επεξεργασία και να διαμορφωθεί σε κάθε επιθυμητό σχήμα, που όμως θρυμματίζεται σε τεμάχια διαφόρων σχημάτων και μεγεθών.
ANISOTROPIC MATTER / ΑΝΙΣΟΤΡΟΠΙΚΗ ΥΛΗ
Ανισοτροπικά υλικά ονομάζονται τα υλικά, που παρουσιάζουν διαφορετικές μηχανικές ιδιότητες και κυρίως διαφορετική αντοχή στη δύναμη, ανάλογα με το αν θα φορτιστούν κάθετα ή παράλληλα προς τον επιμήκη άξονά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανισοτροπικών υλικών είναι τα οστά.
Η ανισοτροπία είναι η δομική ιδιότητα της ανομοιομορφίας σε διαφορετικές κατευθύνσεις, σε αντίθεση με την ισοτροπία. Ένα ανισότροπο αντικείμενο ή σχέδιο έχει ιδιότητες που διαφέρουν ανάλογα με την κατεύθυνση μέτρησης.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΠΟ 6 ΩΣ 31 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΑΠΟ 7 ΜΜ ΩΣ 3 ΠΜ
ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΕΚΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
ΣΤΟ
MODLUV
MUSIC | ART | CAFE-BAR
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 64 42 178 ή
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ / ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 14
(ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ & ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ)
ΕΓΚΑΙΝΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
ΚΑΙ ΩΡΑ 7 ΜΕΤΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 4 ΩΡΕΣ
ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΩΡΑ 10 MM
PARTY ME TON DJ KOSTAS KOTSIAS

Monday 1 April 2024

ΥΠΑΡ Ή ΟΝΑΡ*

 ΥΠΑΡ Ή ΟΝΑΡ*



-Απόσπασμα από το βιβλίο, δείγμα προς αξιολόγηση, ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ-
*1 Ύπαρ, η οπτασία, όραμα που βλέπει κάποιος ενώ είναι ξύπνιος, αντιθέτως προς το όναρ, το όνειρο, <<οὐκ ὄναρ, ἀλλ' ὕπαρ / όχι ψεύτικο απατηλό όνειρο, αλλά πραγματικό γεγονός -Όμηρος. Σε Πλάτωνα <<ὄναρ ἢ ὕπαρ ζῆν / ζω κοιμισμένος ή ξύπνιος.)
**Ερημάζουν = Ρημάζω < ἐρημάζω < ἔρημος - με τις ενέργειές μου καταστρέφω κάτι τελείως με αποτέλεσμα να ερημωθεί.
***Αραπάχο, φυλή ιθαγενών Αμερικής.
Η άνοιξη μας ωθεί να έλθουμε σε επαφή με την εορτή των φυτών. Έτσι όταν έχουμε ελεύθερο χρόνο πηγαίνουμε να δούμε αυτό το θαύμα της φύσης.
Ελκυόμενος από αυτό το θαύμα θέλησα να το δω. Πήρα την αμαξοστοιχία Αθηνών Θεσσαλονίκης για να ταξιδέψω ως την κοιλάδα των Τεμπών. Όλα κυλούσαν ήρεμα, αλλά για κακή τύχη, την οποία μου φόρτωσαν απατεώνες και καταχραστές δεκάδων ετών, η αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με μία άλλη. Ο όλεθρος και ο ορυμαγδός από την σύγκρουση ήταν εκκωφαντικός και θανατηφόρος. Οι άνθρωποι γεννημένοι βροτοί τεμαχίστηκαν από κοφτερά μεταλλικά θραύσματα και οι μερικές άμαξες έγιναν κομμάτια.
Η έκρηξη ακούστηκε χιλιόμετρα μακριά. Προφανώς δεν σώθηκα. Όμως επί πολλά έτη είχα εμβαθύνει στις απόκρυφες επιστήμες και είχα ζητήσει από δαιμόνια πλάσματα, άγνωστα στους περισσότερους ανθρώπους, να επιστρέψω ξανά μετά τον θάνατό μου. Αυτό το ζήτησα επειδή ήθελα να βασανίσω πολλούς απατεώνες και βασανιστές ανθρώπων οι οποίοι ερημάζουν** την ζωή των αγαθών ανθρώπων μετατρέποντας την αφθονία σε ανέχεια.
Μετά την σύγκρουση το σώμα μου έγινε δεκάδες κομμάτια τα οποία εκσφενδονίστηκαν γύρω. Η ενέργειά μου όμως παρέμεινε συμπυκνωμένη και έτσι, μετά τον θάνατό μου, μεταλλάχθηκα σε μη ορατή πυκνότητα με απεριόριστες δυνατότητες, κάτι το οποίο συνειδητοποίησα μετά. Είχα ικανότητα να δίνω εντολές στα ηλεκτρικά φορτία, έτσι αυτά επηρέαζαν τα σώματα που τα περιείχαν.
Το πρώτο που αισθάνθηκα, όταν επέστρεψα, ήταν τα ουρλιαχτά των φυτών γύρω από το σημείο της σύγκρουσης. Θυμήθηκα αυτό που έλεγαν οι Αραπάχο***, πως τα φυτά είναι αδέλφια μας. Οι ύμνοι της άνοιξης των φυτών είχαν μετατραπεί σε κραυγές, εκκωφαντικές και ταυτοχρόνως τόσο φρικαλέες που αν τις άκουγε κάποιος θα έχανε τα λογικά του. Οι αισθήσεις μου, μετά τον θάνατό μου δεν είχαν χαθεί, αντιθέτως αισθανόμουν πολλά περισσότερα, διότι όλα γύρω μου είχαν τελείως άλλη όψη από αυτήν που το σώμα μου έβλεπε πριν πεθάνω. Όλα έμοιαζαν με κύματα, δονήσεις οι οποίες εναρμονιζόντουσαν με όλες τις άλλες. Κάθε σώμα ή πυκνότητα φυσικών στοιχείων, που αποτελούν κάθε τι, έμοιαζαν με κάποιου είδους σύνθεση μουσικής. Όλα επαφίονταν με ασύλληπτους τρόπους. Οι φωνές των φυτών μοιραζόντουσαν πολλά χιλιόμετρα μακριά, αλλά και προς τον ουρανό, φαινόταν πως μοιραζόντουσαν έξω από την ατμόσφαιρα της γης. Εμφανώς πια ήμουν μέρος αυτού του μη ορατού θαύματος. Το μόνο που μένει είναι το να εκπαιδευτώ και να μάθω πως θα κινώ τα φορτία ηλεκτρισμού για να δίνω εντολές. Όταν αποκτήσω αυτές τις γνώσεις θα αρχίσω να δρω και θα κάνω τον βίο αβίωτο όλων αυτών των κακόβουλων βροτών απατεώνων και καταχραστών.
Σ.Β.Κουκουλομάτης / Γλαύκωψ 3/2024

Friday 26 January 2024

Old Family Photograph | ΠΑΛΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ | Amorphous Materia / ΑΜΟΡΦΗ ΥΛΗ | Glaufx Garland | Γλαύκωψ

Old Family Photograph | ΠΑΛΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ | Amorphous Materia / ΑΜΟΡΦΗ ΥΛΗ | Glaufx Garland | Γλαύκωψ | DARK ART Series 023 | Oil colours on wood | Dimen. 45X60 cm - Traditional old school painting - No digital no AI no prints etc.