Wednesday 9 August 2023

ΠΕΡΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

 ΠΕΡΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

(Φανταστείτε πως πάνω στο μικρό σημαδάκι που βλέπετε στην φωτογραφία ζουν μερικά ασήμαντα ανόητα ηλίθια πλασματάκια που λένε ότι έχουν την δύναμη να αλλάξουν και να ελέγχουν τα καιρικά φαινόμενα.)
Ένα μικρό παραμύθι για κάποια ανόητα ασεβή και ανίδεα πλασματάκια που νόμιζαν πως είναι θεοί και προσπάθησαν να εξημερώσουν την τεράστια δύναμη ενός πανάρχαιου ωράνιου σώματος και απέτυχαν παταγωδώς ρημάζοντας το θαυμάσιο σπίτι που τούς δώρισε η Φύση για άγνωστους λόγους.
Ο Αέλιος είναι ο μεγάλος κυανός αστέρας που βλέπουμε στον ουρανό κάθε ημέρα, συνήθως τον βλέπουμε κίτρινο και σπανίως μόνο σε κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα και σε ορισμένες ώρες τον βλέπουμε κυανό. Αυτό, λοιπόν, το μεγάλο ωράνιο σώμα, ο Αέλιος, είναι πανάρχαιος και παντοδύναμος. Αν συγκρίνουμε αυτόν με την Γη μας, εκεί κάπου στην μέση θα έχουμε ένα μικρό αμαυρό σημαδάκι και αυτό είναι η Γη που γεννηθήκαμε. Δίπλα σε αυτό έχουμε και ένα άλλο μικρότερο σημαδάκι, αυτό είναι η Σελήνη. Τα δύο αυτά σημαδάκια είναι επίσης πανάρχαια ωράνια σώματα και παντοδύναμα. Στον έναν εκ των δύο αυτών μικρών πλανητών γεννήθηκαν και ζουν, χωρίς να γνωρίζουν την αιτία και τον λόγο που γεννήθηκαν και τι είναι η ζωή, μερικά πλασματάκια τα οποία βαδίζουν με παράξενο τρόπο ανάποδα και αντιστρόφως από τον εγκέφαλό τους για να τον προστατεύουν. Διότι, αν δεν το ξέρατε, το μπροστά μέρος τού εγκεφάλου τους είναι πίσω. Τα πλασματάκια αυτά είναι άπτερα με δύο πόδια και δύο χέρια και άλλα χαρακτηριστικά μέλη και έχουν πραγματικά τεράστιες δυνατότητες αν είναι ταπεινά και σέβονται τα φυσικά δώρα. Όμως μερικά από αυτά είναι παντελώς ανόητα και έχουν την αμυδρή εντύπωση πως έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν τον παντοδύναμο Αέλιο την Γη και την Σελήνη και όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις δυνάμεις που δημιουργούν την ζωή. Σε κάθε λαό οι αρχαίοι πρόγονοί τους τα θεωρούσαν Θεότητες (και καλά έκαναν) και έδωσαν πολλά ονόματα σε αυτά τα σημαντικά για την ζωή τους ουράνια σώματα, ένα από αυτά τα ονόματα είναι Απόλλων.
Μερικά αυτών των μικρών κυριολεκτικώς αφανών και ασήμαντων πλασμάτων, θέλησαν να τιθασεύσουν τις δυνάμεις αυτών των Θεϊκών σωμάτων με εφευρεσούλες γελοίες και μηδαμινές. Είχαν την εντύπωση πως είναι πιο δυνατά από αυτές τις τρείς Θεότητες, αλλά και τις άλλες που δεν φαίνονται αλλά είναι σημαντικές για να υπάρχει ζωή. Τελικά το μόνο που έκαναν είναι να ρημάξουν την ζωή τους αλλά και την ζωή όλων των άλλων ειδών ζωής που γνώριζαν τις Θεότητες αυτές, κάθε ένα είδος είχε δώσει και άλλη ονομασία σε αυτές τις Θεότητες αναλόγως της γλώσσας και διαλέκτου που είχαν. Μερικά τις ονόμαζαν Νιάου, άλλα τις ονόμαζαν Φς, μερικά ονόματα έμοιαζαν με κινήσεις του αέρα και άλλα με κινήσεις των υδάτων, ή συμβόλιζαν αυτές τις Θεότητες με ευωδιές και χρώματα της Άνοιξης και με τα παιχνίδια των φύλλων και των σταλίδων της βροχής. Άλλα ονόμαζαν τις Θεότητες Γαβ, ή Τσιρπ. Σημασία δεν έχει πως τις ονόμαζαν αλλά τι εννοούσαν, διότι όλα ήξεραν, ένοιωθαν και σεβόντουσαν αυτές.
Όμως αυτά τα ολίγα που διέπραξαν ύβρη και θεώρησαν πως είναι Θεοί έβλαψαν όλα τα άλλα.
Γλαύκωψ 2023


No comments:

Post a Comment